Brdy Οικιακό

F4EF2707 CB07 4A84 94BA 012AC05F574D Μελέτη περίπτωσης - κοινοτική ευρυζωνικότητα

Κοινοτική ευρυζωνικότητα στο Melfjordbotn, Νορβηγία

Για όσους ζουν σε πιο απομακρυσμένες κοινότητες ανά τον κόσμο, η σύνδεση σε ενσύρματο δίκτυο είναι απίθανο να γίνει πραγματικότητα λόγω των πόρων που απαιτούνται για την τοποθέτηση φυσικών καλωδίων.

Σε τέτοιες τοποθεσίες οι λύσεις δορυφορικού διαδικτύου είναι ιδανικές, καθώς παρέχουν γρήγορη, σταθερή και αξιόπιστη συνδεσιμότητα, με χαμηλή καθυστέρηση και χωρίς εξάρτηση από ενσύρματη σύνδεση.

Ενώ πολλά απομακρυσμένα σπίτια, καμπίνες, αγροκτήματα και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει μία από τις δορυφορικές λύσεις μας αποκλειστικά για τη δική τους ιδιοκτησία, για κοινότητες που αποτελούνται από πολλές ιδιοκτησίες ή επιχειρηματικές εγκαταστάσεις με πολλές τοποθεσίες σε κοντινή απόσταση, μπορούμε να παρέχουμε μια κοινοτική ευρυζωνική λύση.

Το χωριό Melfjordbotn του δήμου Rødøy στην επαρχία Nordland της Νορβηγίας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Melfjorden, νοτιοδυτικά του παγετώνα Svartisen. Μια απομακρυσμένη τοποθεσία με έναν μόνο δρόμο μέσα και έξω από το χωριό, ο οποίος είναι κλειστός κατά τους χειμερινούς μήνες απομονώνοντας πλήρως το χωριό για ένα μέρος του έτους. Ο οικισμός αποτελείται από περίπου 18 σπίτια, με άλλες 20 καμπίνες στην περιοχή.

Σε συνεργασία με τον δορυφορικό μας συνεργάτη LEO (χαμηλή γήινη τροχιά), παρέχουμε μια λύση συνδεσιμότητας που αποτελείται από έναν επίγειο διπλό παραβολικό δέκτη που μεταδίδει ένα σήμα Wi-Fi έως και 10 χιλιόμετρα. Παρέχει αρκετό εύρος ζώνης για όλες τις ιδιοκτησίες εντός του χωριού, μαζί με χαμηλή καθυστέρηση.

Για μικρά χωριά όπως το Melfjordbotn, το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι η εγκατάσταση ενός δέκτη και το μηνιαίο πρόγραμμα υπηρεσιών μπορεί να καλύψει όλες τις ιδιοκτησίες και το κόστος μπορεί να μοιραστεί στους κατοίκους. Σε άλλες περιπτώσεις, η υπηρεσία χρηματοδοτείται από τη διοίκηση της κοινότητας για να υποστηριχθούν τα τεράστια οφέλη για τους κατοίκους από την πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο.

Comments are closed