Brdy Οικιακό

finall Μελέτες περίπτωσης - Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ηλιακό πάρκο Gorse Lane, Metka-EGN Ltd www.mytilineos.com

Το ηλιακό πάρκο Gorse Lane, που βρίσκεται στο North Kesteven, Lincolnshire, Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένα ηλιακό πάρκο 50MW, το οποίο παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 6.000 σπίτια και 8.000 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ παράλληλα αντισταθμίζει 10.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθούνται οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί 24 ώρες το 24ωρο, γεγονός που απαιτεί μια εξαιρετικά αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο για τη μετάδοση και τη λήψη δεδομένων.

Διαχειρίζεται από τον συνεργάτη μας μεταπωλητή Loxton Consultancy Ltd, ο οποίος ειδικεύεται στην παροχή δορυφορικών ευρυζωνικών συστημάτων, 4G, σταθερής ευρυζωνικότητας και συναφούς εξοπλισμού σε εργολάβους EPC, κύριους εργολάβους και κατασκευαστές που επικεντρώνονται στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Από το 2013 η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πάνω από 500 δορυφορικά συστήματα λόγω της αξιοπιστίας τους, των καλών ευρυζωνικών ταχυτήτων και του σύντομου χρόνου παράδοσης και εγκατάστασης.

Έχοντας ήδη αναπτύξει πάνω από 50 δορυφορικά συστήματα Viasat ειδικά για την Metka-EGN Ltd, τα οποία έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα με γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, το σύστημα Viasat ήταν η φυσική επιλογή για την εγκατάσταση Gorse Lane, μαζί με ένα εφεδρικό σύστημα περιαγωγής 4/5G ως λύση αποτυχίας. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2022.

Ηλιακό πάρκο Thornham

Ο ηλιακός σταθμός Thornham που βρίσκεται κοντά στο Hunstanton, Norfork, Ηνωμένο Βασίλειο, έχει εγκατεστημένη ισχύ 20,6 MW και παράγει 22.000 MWh ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο. Λειτουργείται από την Grupotech Renewables Ltd, η οποία απευθύνθηκε στον μεταπωλητή μας και ειδικό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την Loxton Consultancy Ltd, για να συστήσει και να εγκαταστήσει μια αποτελεσματική ευρυζωνική λύση για την παρακολούθηση του εργοστασίου.

Έχοντας αποδεδειγμένο ιστορικό σε πολλές παρόμοιες εφαρμογές ηλιακής ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια, αναπτύχθηκε η δορυφορική λύση της Viasat.

Ο Oscer Cervera, IT Manager της Grupotec Renewables Ltd δηλώνει: “Η ύπαρξη αξιόπιστης ευρυζωνικής σύνδεσης για την παρακολούθηση των ηλιακών μας πάρκων είναι ζωτικής σημασίας και χρησιμοποιούμε τα συστήματα Tooway/Viasat χωρίς σημαντικά προβλήματα για περισσότερα από πολλά χρόνια. Παρέχουν πραγματικά καλή σχέση ποιότητας-τιμής και μπορούν να αναπτυχθούν εξαιρετικά γρήγορα, ανεξάρτητα από το σε ποιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου”. “είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε με έναν συνεργάτη που γνωρίζει καλά το προϊόν και μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα στις ανάγκες μας. Και εδώ είναι που η Loxton και η Brdy προσθέτουν αξία”. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021 και παρείχε αξιόπιστη συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο χωρίς προβλήματα.

Comments are closed